Historia

Fagersta Cable Park är ett project som två utflyttade Fagersta killar startat.

Martin Gustavsson som flyttade till Göteborg 2000 och i samarbete med Nicolai Pedrup driver NoComply, som säljer wakeboards och kiteboards. De är även aktiva inom wakeboard sporten genom landslagspresentation och arrangörer av wakeboard tävlingar samt events.

Eric Marberg, som gjorde flytten till USA officiel 2004 och tillbringar mestadels av sin tid i Houston, TX, där han gräver en kabelpark, driver en wakeboard skola, och arrangerar events för M2 Sports. Eric är även aktiv i Sverige där han de senaste somrarna drivit vattenskid- och wakeboardskola i Fagersta, samt arrangerat bland de största wakeboard och vattenskidtävlingarna i världen på sjön Eskiln.

De två Fagersta killarna började bolla med idén om en kabel park i hemstaden på våren 2010. Med Bengt Marberg i spetsen under ansökningstiden fick de igenom ett positivt beslut på sommaren och bygget av parken kom igång redan i augusti. Eric har under sina år med bygget av parken pa M2  spenderat mycket tid på att designa vad han tror är den perfekta wakeboard kabel sjön. Designen av Fagersta Cable Park är unik då ingen park i världen har lika många options för obstacles. FCP kommer att kunna evolvera och förändras oändligt under hela dess livslängd vilket ständigt kommer att hålla parken fräsch och uppdaterad.

FCP

Fagersta Cable Park är Sveriges första “Full size Wakeboard Cable Park”. Med ett kabel liftsystem bestående av 6 torn utspridda med 70 till 150 meters mellanrum, kan 7-8 personer samtidigt åka runt i en “skateboard-park” på vatten med olika kickers och rails. Kabelparken är perfekt för alla åldrar, allt från nybörjare till de mest extrema wakeboard åkarna.

Obstacles

Kabelbanan i Fagersta är designad för att kunna ha obstacles på samtliga sex längder. Detta är unikt i världen och ger otroliga möjligheter för obstacles och deras placering. Här nedan finns bilder på det flesta obstacles i parken.