INFO

Vattensport blir nu tillgängligt relativt billigt för alla som vill. Vi i Fagersta Cable Park jobbar för att få in så många som möjligt i denna roliga och sociala sport. Parken ligger på sjön Eskiln längsmed riksväg 66/68 i utkanten av Fagersta. I samband med parken ligger Eskilns Camping som har billigt och bra boende, restaurang med bar och kvällsunderhållning. De har även mini-golf, beach volleyboll och vattenrutchkana m.m. Den nystartade skateboardföreningen “Fagersta Skateboardgille” har en mini ramp på anläggningen och en skateboard park är inplanerad och kommer att finnas tillgängligt sommaren 2011. Fagersta central ligger gångavstånd (ca 3 km) från sjön och dit kan man ta sig med tåg från hela Sverige och Scandinavien.

Att göra

Eskilns Camping

Eskilns familjevänliga Bad & Camping erbjuder ett långgrunt bad i sjön Eskiln samt en tempererad vattenrutschbana. Sjön har en lång strand samt en stor grässlant för lek och avkoppling. På plats finns även mini-golf, beachvolleyball planer och skateboard ramp. Huvudbyggnaden har kiosk, restaurang och pub, samt uteservering. Ett 2,5 km långt belyst motionsspår går även runt sjön.

Fagersta Golfklubb

Fagersta GK är en lättillgänglig familjär bana i naturskön miljö. 18-håls park och skogsbana. 5,5 km långt Par 71.

www.fagerstagk.se

Mat

Eskilns Campings har en restaurang med fullständiga rättigheter och serverar mat dagligen. De har även en kiosk som säljer godis, glass och läsk.

Eskilns Camping

www.eskilnscamping.se

Restaurang Otivagen 23

 www.otigard.se

Fagersta Golfklubb

www.fagerstagk.se

O’Learys Sportsbar

www.fagerstabrukshotell.se